fredag 9 juli 2010

Oi Maamme Suomi...

Tadaaa...Nu är vi äntligen på finsk mark!!! Vilken lyckokänsla att få vara hemma eller åtminstone nästan hemma. Man blir så stolt och glad över sitt land när man har varit borta en stund och får komma tillbaka och se hur rent och snyggt det är och hur allt funkar så bra. Blev nästan paff över att bli hälsad välkommen på svenska i passkontrollen! Super trevligt!

Vi är så tacksamma till Gud över att han beskyddat oss och att han har lett oss under hela resan! Tack Gud för en underbar resa och för att vi får vara hemma igen! Gud är för suverän! Många har frågat oss vad som har varit bäst under resan. Det har alltid varit en svår fråga att svara på eftersom det inte har varit själva resan eller det som vi sett som varit det bästa konstigt nog. Det bästa har varit det som Gud har gjort i oss på insidan, något som inte riktigt går att sätta ord på eller att förklara. Så här i efterhand kan vi se att Gud har fört oss till olika platser och till olika människor under resans gång och för varje plats och för varje människomöten har han velat lära oss något. Vi har fått öva oss på att förtrösta på honom under resan och det är lätt att det låter som att vi nu vet hur det funkar. Tyvärr kommer vi hem lika små och fjuttiga som då vi for. Den senaste veckan har vi insett hur lätt hänt det är att glida bort från honom och prioritera andra saker istället. Än en gång får vi krypa till korset och låta honom ställa allt till rätta i våra liv. Om vi har insett något så är det att vi behöver ha Gud på första plats!

Det bästa med resan har varit det vi har lärt oss. Sedan alla människor vi fått möta och sen alla platser vi fått se. En annan bra sak är att vi fått inse hur bra vi har det här hemma och hur lyckligt lottade vi är över att ha så fina familjer och vänner! Tänk att man måste åka jorden runt för att inse det!

Oj oj vad detta blev djupt, men det måste bara sägas. Allt till Guds ära! Vi vore ingenstans utan honom. Nu skall vi fira med att sova sista natten på flygfältet här i Helsingfors. Sista anhalt, Kronoby flygfält imorgon fredag!

4 kommentarer:

  1. Välkomna hem!! Ni har varit saknade och vi är oerhört glada att få se er igen!
    -J

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni äntligen är hemma igen!! Ska bli så kul att få träffas igen! Jag hoppas vi ses på måndag då jag kommer hem igen :)Njut av finland ;)Kramar syster yster

    SvaraRadera
  3. Tusen tack alla! Känns härligt att få vara hemma! Vi ses snart! Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.