måndag 5 juli 2010

Tidsoptimister...

Något som vi inte blivit bättre på det senaste året är att komma i tid till saker och ting. Igår firade vi nationaldagen 4th of July här och fyrverkerierna klockan 21.20 var något vi inte ville missa. 20.45 satt vi ännu och åt på en restaurang nere i södra Manhattan. Typiskt oss, alltid lika optimistiska. 21.00 hoppade vi på metron som skulle ta oss upp till 32nd street. 21.16 kom vi fram med metron och då hade vi bara 5 kvarter att springa västerut. Så vi började springa. Yes, tänkte jag. Vi kommer att hinna! Allt var frid och fröjd ända tills jag inser att vi sprungit ca 5 kvarter åt totalt fel håll. Suck! Blir aldrig klok på gatorna här. Bara att vända om och springa tillbaka. Måste ju bara påpeka att vi dessutom har haft värmebölja här och att det ännu när klockan var nio på kvällen var ca 25 grader. Pust och stön. Hur som helst så fick vi se lite av fyrverkerierna över hustopparna, men platsen var inte den bästa.

Igår var vi också på gudstjänst till Times Square Church, som David Wilkerson har grundat. Det var minsann en annorlunda gudstjänst än vad vi är vana med. Man visste nog att man var i USA på det sättet de predikade och med alla gospelsånger som de sjöng. Sen vandrade vi omkring i Central Park och tittade på människorna som hade picknick och solade sig i hettan.

Vi har också besökt finansdisktriktet, Ground Zero där Twin towers stod en gång och mitt favorit cafe Doma. Vi börjar ha sett en hel del här och har inte så många måsten kvar. Vi får se vad vi hinner med under de sista två dagarna här, kanske lite mera shopping. Kan inte tro att vi är hemma om fem dagar. Nu när det närmar sig vet man inte riktigt hur man skall bete sig. Det har alltid varit så långt borta. Men det ska bli super kul att komma hem och se alla. Vi har nog färdigt rest nu för en stund.

1 kommentar:

  1. Vad kul att läsa lite här också! Får ta och bläddra bakåt lite i taget nu. :) Tack för idag!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.